Online Tajwid Cursus

In 4 lessen de basis van Tajwid leren!

Ja, ik wil mij aanmelden!

plekken voor ambitieuze moslima's in NL & BE

Op eigen tempo aan de slag!

Cursus video’s die jij in jouw eigen tijd kunt kijken.

 

as-Salamu ‘alaykum lieve ambitieuze moslima,

De Qur’an. Het boek van Allah; de Perfecte Woorden die aan ons zijn geopenbaard. Met wijze lessen, waarschuwingen & voorspellingen. De grootste bron die wij tot ons bezit hebben als moslims. Een Boek dat ons zoveel te vertellen heeft. Waar nog veel uit te ontdekken valt.

Vraag jezelf even af: hoe lang heb jij de Qur’an niet gelezen?

Misschien vind je het lastig om de Qur’an te lezen. Weet je niet hoe je bepaalde woorden en klanken dient uit te spreken. Ik weet hoe je je voelt. Been there, done that.

Ik heb dat namelijk ook ervaren. Hakkelend en met veel onzekerheid probeerde ik de Mooiste Woorden te lezen. Maar het lukte mij toen ook niet alleen. En daarom bied ik deze cursus nu aan. Al-hamdulillah.

Na 7 jaar te oefenen en oneindig veel Tajwid lessen te hebben gevolgd is het mij gelukt. Sterker nog, ik heb mij ontwikkeld tot Tajwid lerares nadat ik mijn Ijazat (certificaten) in Tajwid heb gekregen.

Het is nog niet te laat.

Bij Muhsina streven wij naar Ihsan in verschillende gebieden van ons leven, op persoonlijk, zakelijk EN islamitisch vlak. Zet de eerste stap richting een correcte recitatie en voel je meer zelfverzekerd bij het lezen van de Beste Woorden die er zijn. En het allerbelangrijkste: ontwikkel jouw band met de Qur’an.

In deze cursus gaan wij twee belangrijke regels van Tajwid behandelen, waardoor jij al na 4 cruciale lessen met een betere recitatie de Qur’an kan voordragen.

Geweldig of niet?

 

Na deze cursus heb jij (meer) kennis over:

Image result for vinkje De oorsprong, definitie en wetenschap van Tajwid

Image result for vinkje Het verschil tussen het maken van grote en kleine fouten & het oordeel daarvan

Image result for vinkje Het oordeel van het leren van Tajwid & het maken van fouten in jouw recitatie

Image result for vinkje Waar alle letters van het Arabische alfabet vandaan komen

Image result for vinkje Hoe dat effect heeft op de klanken van de letters bij de recitatie van de Qur’an

Image result for vinkje Praktische oefeningen om letters van elkaar te leren onderscheiden

Image result for vinkje Alle eigenschappen van de letters die de recitatie van de Qur’an ontzettend kunnen beïnvloeden

Image result for vinkje Een aantal belangrijke eigenschappen van letters die vaak in de Qur’an voorkomen (zoals at-Tafkhiem en al-Qalqalah)

 

Een ware investering dus voor het heden en jouw toekomst.

 

Deze cursus is slechts voor gemotiveerde dames die de eerste stap richting een correcte en mooie recitatie willen zetten!

 

Deze online cursus bestaat uit 4 online video’s die je in je eigen tijd en tempo kunt terugkijken in shaa’ Allah.

Dus.. waar wacht je nog op?

“Alhamdolilah voor de lessen van Tajwid die ik samen met velen heb kunnen volgen. Leona heeft super veel geduld gehad met ons en legt alles stap voor stap uit. Wat ik zo tof vond aan haar lessen is dat je echt alles kon vragen en al kwam ik met vragen over lessen die weken terug waren gegeven, dan nog nam ze de tijd om alles nog een keer uit te leggen. Ik hoop dat ze weet hoeveel dit betekent voor de moslimgemeenschap, want veel mensen zijn niet op de hoogte van de tajwid regels. En alhamdolilah hoeven we niet naar een Arabisch land toe te gaan om het te leren, maar gewoon hier in Nederland ♥ ik kan niet wachten op het vervolg van de cursus 💪”

Amal

Amsterdam

“Het reciteren van de Qur’an is een van de kwaliteiten die een ambitieuze moslima dient te bezitten. Het Beste Boek, de Qur’an, geopenbaard door de Heer der Werelden. Door de Qur’an op de manier te reciteren zoals deze is geopenbaard, kom je dichterbij Allah. Muhsina biedt voor het eerst een unieke online cursus aan om stap voor stap dit doel te behalen in shaa’ Allah. Deze cursus omvat Makharij al-Huruf en Sifat al-Huruf, twee essentiële componenten van Tajwid. Het is HET fundament om andere Tajwid regels te leren en te groeien in jouw recitatie. Na deze cursus, zal er een wereld voor je opengaan in shaa’ Allah en zal je ongetwijfeld naar meer snakken.”

Leona Ahmed

Tajwid docente & oprichter, Muhsina

أَوْ زِدْ عَلَيْهِ وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلًا
Surah al-Muzzammil (ayah 4)

Copyright 2019 © Muhsina | Muslimah Striving For Ihsan